Pyszny przepis

Awokado przepis na guacamole

Awokado przepis na guacamole

Awokado przepis na guacamole

Guacamole to popularna pasta kuchni meksykańskiej. Koniecznie wypróbuj awokado przepis na guacamole i ciesz się zdrową i egzotyczną pastą, która urozmaici posiłek. Najważniejsze to wybranie odpowiedniego owocu. Awokado nie może być zbyt dojrzałe ani niedojrzałe. Najlepiej kupić mało dojrzały owoc (twardy i zielony), w domu zawinąć go w gazetę i poczekać kilka dni. Wtedy mamy pewność, że nasze awokado nadaje się do spożycia. Do pasty guacamole możesz dodać bardzo drobno pokrojoną papryczkę lub cebulkę – wszystko w zależności od upodobań. Istotne, aby wszystko było pokrojone w maleńkie kawałki – tylko wtedy uzyskamy idealną konsystencję guacamole.

Print Friendly

Ocena przepisu

  • (0 /5)
  • (0 Ocen)

Podobne przepisy

Przeczytaj poprzedni wpis:
lemoniada przepis
Jabłkowa lemoniada przepis

Jabłkowa lemoniada przepis bardzo stary i użyty mnóstwo razy. Świeża lemoniada z polskich jabłek świetnie ugasi pragnienie w letnie dni....

ciasteczka z kawałkami czekolady
Przepis na ciasteczka z kawałkami czekolady

Pyszne, kruche ciastka nadziewane czekoladą? Mając nasz przepis na ciasteczka upieczesz smaczny deser, którym zachwycą się nawet najbardziej wymagające łasuchy....

Zamknij