Pyszny przepis

Placek po węgiersku przepis z gulaszem

Placek po węgiersku przepis z gulaszem

Placek po węgiersku przepis z gulaszem

Placek i gulasz to sprawdzona klasyka. Wypróbuj placek po węgiersku przepis i skosztuj tego popularnego i bardzo smacznego dania. Ziemniaczany placek i mięsny gulasz naszpikowany warzywami to doskonała potrawa. Wbrew pozorom placek wcale nie pochodzi z Węgier. Mało tego, jest tam praktycznie nieznany. Furorę robi zaś w Polsce i w sąsiadujących z Węgrami krajach. Z węgierskiej kuchni placek zaczerpnął z pewnością dużą ilość papryki mielonej. Wiele osób dodaje do gulaszu paprykę pepperoni, ale jest ona bardzo ostra i wywołuje efekt „ziania ogniem”, dlatego rezygnuję z niej na rzecz szczypty chili. Dzięki temu zyskujemy pikantny posmak, ale bez palenia w gardle 🙂 Nie zapominajmy też o kleksie śmietany, bez tego placek po węgiersku to już nie to samo.

Print Friendly

Ocena przepisu

  • (0 /5)
  • (0 Ocen)

Podobne przepisy

Przeczytaj poprzedni wpis:
lemoniada przepis
Jabłkowa lemoniada przepis

Jabłkowa lemoniada przepis bardzo stary i użyty mnóstwo razy. Świeża lemoniada z polskich jabłek świetnie ugasi pragnienie w letnie dni....

ciasteczka z kawałkami czekolady
Przepis na ciasteczka z kawałkami czekolady

Pyszne, kruche ciastka nadziewane czekoladą? Mając nasz przepis na ciasteczka upieczesz smaczny deser, którym zachwycą się nawet najbardziej wymagające łasuchy....

Zamknij