Pyszny przepis

Która panierka do ryb jest najbardziej chrupiąca? Sprawdź, w czym panierować rybę

Która panierka do ryb jest najbardziej chrupiąca? Sprawdź, w czym panierować rybę

eyba w panierce

Ryba w panierce to danie, które króluje nie tylko w nadmorskich kurortach. Serwują je zarówno restauracje, jak i bary typu fast food. Ryba w panierce świetnie sprawdza się jako samodzielny posiłek i jako dodatek, na przykład do burgerów. Lubią ją zarówno dorośli, jak i dzieci. Jak ją przyrządzić, by była jednocześnie delikatna w środku i chrupiąca na zewnątrz? Oto nasz przepis na najlepszą rybę w panierce.

Panierka do ryb z bułki tartej – rozwiązanie staromodne

Ryba smażona w bułce tartej to już przeżytek. Lokale gastronomiczne coraz częściej odchodzą od panierowania w mące, jajku i bułce tartej. Po pierwsze, nie każdy chce ryzykować wprowadzając do kuchni jajka zagrożone zakażeniem Salmonellą, po drugie, ten sposób panierowania ryby nie pozwala osiągnąć satysfakcjonującego efektu. Ryba smażona w panierce z bułki tartej nie posiada tej pięknie, apetycznie postrzępionej i chrupiącej struktury.

Gotowa panierka do ryby i… kurczaka

Jeśli nie bułka tarta to co? Otóż jest rozwiązanie, które sprawdzi się w każdym typie gastronomii i pozwoli w łatwy i szybki sposób przygotować rybę w idealnie chrupiącej panierce. Gotowa panierka do ryby to produkt dedykowany restauracjom, barom typu fast food, foodtruckom i lokalom, w których serwuje się ryby i kurczaka. Nie potrzeba jajka, mąki czy panierowania w płatkach kukurydzianych – wystarczy gotowa mieszanka.

Czym jest gotowa panierka gastronomiczna?

Gotowa panierka do ryby to dokładnie opracowana mieszanka składników, które pod wpływem smażenia nadają rybie idealną chrupkość i złocistą barwę. Wiodącą na rynku panierką typu gastronomicznego jest panierka Holly Powder. Uniwersalna panierka doskonale sprawdza się zarówno do kurczaka, jak i do ryby.

Korzystaj ze sprawdzonych rozwiązań

Używanie gotowej panierki pozwoli Ci zaoszczędzić czas i pieniądze. Zapewnia zawsze taki sam, powtarzalny efekt. I to w kilka chwil. Z pewnością jej dużym atutem jest jej wysoka jakość i wydajność.

Co jeszcze oferuje Holly Powder

W ofercie Holly Powder znajdziesz wszystko, co jest Ci potrzebne do przygotowania kurczaka i ryby w panierce. Marynata do ryby, przyprawa „fish and chips” oraz panierka gastronomiczna to zestaw obowiązkowy, jeśli masz w planach serwować kurczaka czy rybę w chrupiącej, złocistej panierce.

Jak przygotować rybę w panierce?

Z pomocą gotowej panierki do ryby będzie to naprawdę łatwe. Wystarczy najpierw rybę zamarynować w marynacie Holly Powder i przyprawić. Marynata nada rybie świeżego, limonkowego aromatu, przyprawy sprawią, że ryba zyska pyszny, apetyczny smak. Producent panierki do ryby Holly Powder szczegółowo instruuje, jak panierować rybę. Dzięki tym wskazówkom panierowanie wykonasz bez trudu w kilka chwil. Rybę smaż w głębokim tłuszczu, najlepiej we frytkownicy.

Z czym podawać rybę?

Jak serwować smażoną rybę w panierce? Doskonale sprawdzi się jako osobne, obiadowe danie. Wystarczy dodać frytki lub pieczywo i surówkę. Panierowany kawałek ryby może być także świetnym dodatkiem do fishburgera. Świetnie do niego pasuje sos koperkowy i kiszony ogórek.

Ryba w panierce – danie proste, smaczne i pożywne

Coraz częściej goście lokali gastronomicznych poszukują dań, które są zdrowe i lekkie, a jednocześnie zaspakajają głód. Ryba to świetna alternatywa dla tych, którzy chcieliby zastąpić mięso lub szukają innego pożywnego posiłku. Warto wzbogacić menu o dania rybne, zwłaszcza o rybę w panierce. Idealną jako przekąska i danie główne, obiad czy kolacja.

Print Friendly, PDF & Email

Brak komentarzy.

Dodaj komentarz