Barszcz biały przepis
- Poziom trudności
Ocena przepisu
- (0 /5)
- (0 Ocen)
Barszcz biały przepis - Składniki:
- wywar mięsny
- włoszczyzna
- 4 pętka białej kiełbasy
- czosnek
- 5 jajek
- liść laurowy
- pieprz ziarnisty
- ziele angielskie
- 2 cebule
- chrzan
- majeranek
- śmietana 30%
- zakwas pszenny
Sposób przygotowania
- 1. Barszcz biały przepis: włoszczyznę z przyprawami ugotować w wywarze mięsnym. Dodać zakwas i gotować pół godziny.
- 2. Białą kiełbasę pokroić w plastry i dodać do wywaru.
- 3. Dodać rozgnieciony przez praskę czosnek i chrzan.
- 4. Cebulę zeszklić na patelni i dodać do zupy.
- 5. Dodać majeranek i zaprawić śmietaną.
- 6. Podawać z ugotowanymi na twardo jajkami.
Oceń przepis
-
ocen: 0
-
Średnia ocena
-
- (0 / 5)
Bardzo smaczny i w miarę prosty do przygotowania biały barszczyk 🙂 Zazwyczaj na moim stole gościł barszczyk gotowy, kupiony, ale ten zdecydowanie bije go na głowę.