Domowa maca przepis
- Czas przygotowania
- Minut
- Czas gotowania
- Minut
- Porcje
- 4
- Poziom trudności
Ocena przepisu
- (0 /5)
- (2 Ocen)
Domowa maca przepis - Składniki:
- 150 g mąki pszennej
- 1 jajko
- przyprawy: sól, pieprz, zioła prowansalskie
Sposób przygotowania
- 1. Do miski wsyp mąkę, zrób dołek, wbij do niego jajko i wlej 2 łyżki letniej wody. Wsyp przyprawy. Ciasto wyrabiaj i rozwałkuj na grubość około 2-3 mm.
- 2. Z ciasta powykrawaj prostokąty o wymiarach 12 x 5 cm - powstaną z nich kromki chleba. Na rozgrzanej i suchej patelni poukładaj placki i smaż z obu stron po około 2 minuty. Na cieście powinny powstać charakterystyczne pęcherzyki powietrza. Smacznego!
- Porcji : 16 sztuk
- Rodzaj :Dania mączne, Przekąski
- Typ przepisu :Ciasto
- Składnik :Jajka, Mąka
Oceń przepis
ocen: 2
Średnia ocena
Brak komentarzy.