Domowe masło orzechowe przepis
- Czas przygotowania
- Minut
- Czas gotowania
- Minut
- Poziom trudności
Ocena przepisu
- (4.2 /5)
- (2 Ocen)
Domowe masło orzechowe przepis - Składniki:
- 500 g orzeszków ziemnych
- sól
- miód
Sposób przygotowania
- 1. Orzeszki obrać z łupinek i brązowej skórki.
- 2. Rozgrzać patelnię i wrzucić na nią orzeszki. Posolić i uprażyć.
- 3. Uprażone orzechy przełożyć do blendera i zmielić.
- 4. Dodać miodu wedle uznania i blendować, aż powstanie gładka masa.
- 5. Przepis na masło orzechowe gotowy. Smacznego.
Oceń przepis
-
ocen: 2
-
Średnia ocena
-
- (4.2 / 5)
taaakkk, tego bylo trzeba, nie dość ze lepszy to dla mnie smaczniejszy ogolnie od tego co mozna dostac w sklepie
Jestem gorliwą sympatyczką masła orzechowego, ale nigdy nie przyszło mi do głowy, żeby zrobić je samodzielnie. Z pewnością wykorzystam ten przepis, bo jest prosty i myślę, że tak jak w przypadku gofrów, tak i tutaj – nie zawiodę się.
Pozdrawiam
Przepis doskonały! Nie sądziłam, że zrobienie masła orzechowego może być tak proste, tym bardziej, że tak pysznie smakuje :3
Dzięki, masło orzechowe ze sklepu jest dla mnie za drogie, dlatego tym bardziej skorzystam, bo bardzo je lubię. 🙂
Uwielbiam masło orzechowe. Super, że przepis jest taki prosty, na pewno z niego skorzystam. Dzięki!
Muszę spróbować tego przepisu! Dość nie dawno zakochałam się w sklepowym maśle orzechowym, ale ceny są bardzo wygórowane, wiec jeśli ten przepis zadział to będę w niebo wzięta!