Grzyby marynowane przepis
- Czas przygotowania
- Minut
- Czas gotowania
- Minut
- Poziom trudności
Ocena przepisu
- (0 /5)
- (0 Ocen)
Grzyby marynowane przepis - Składniki:
- 1 kg grzybów leśnych (wg uznania)
- 3 cebule
- 1 łyżka soli
- 1 szkl octu
- 3 szkl wody
- 1 marchewka
- liść laurowy
- pieprz ziarnisty
- ziele angielskie
- 3 łyżki cukru
Sposób przygotowania
- 1. Przepis na grzyby marynowane: grzyby oczyścić, opłukać i obgotować przez ok 5 minut w osolonej wodzie.
- 2. Teraz przygotowujemy zalewę: zagotować wodę z solą, cukrem i przyprawami.
- 3. Dodać pokrojoną w plastry marchewkę i cebule. Gotować 5 minut.
- 4. Wlać ocet.
- 5. Odstawić zalewę do całkowitego ostygnięcia (to bardzo ważne).
- 6. Grzybki przekładamy do wyparzonych słoików i zalewamy zimną zalewą. Szczelnie zakręcamy. Po kilku dniach grzybki są gotowe.
Oceń przepis
ocen: 0
Średnia ocena
Brak komentarzy.