Jarmuż przepisy na zdrowe chipsy
- Czas przygotowania
- Minut
- Czas gotowania
- Minut
- Porcje
- 4
- Poziom trudności
Ocena przepisu
- (5 /5)
- (1 Ocen)
Jarmuż przepisy na zdrowe chipsy - Składniki:
- 500 g jarmużu
- oliwa z oliwek
- ulubione przyprawy: czosnek, słodka papryka, zioła prowansalskie, pieprz ziołowy
Sposób przygotowania
- 1. Jarmuż umyj i dokładnie wysusz. Oderwij liście od łodyg i porwij je na mniejsze kawałki (ale nie za małe).
- 2. Blachę wyłóż papierem do pieczenia i wyłóż na nią jarmuż. Skrop oliwą i obficie posyp przyprawami. Wstaw do piekarnika o temperaturze 180 i piecz przez około 10 minut. Uwaga! Jeśli jarmuż będzie mokry, czas pieczenia znacznie się wydłuży. Chipsy jarmużowe są gotowe, kiedy są idealnie wysuszone i chrupkie. Smacznego!
- Rodzaj :Przekąski, Przystawki
- Składnik :jarmuż
Oceń przepis
ocen: 1
Średnia ocena
Brak komentarzy.