Makaron przepis z tuńczykiem
- Czas przygotowania
- Minut
- Czas gotowania
- Minut
- Porcje
- 2
- Poziom trudności
Ocena przepisu
- (5 /5)
- (1 Ocen)
Makaron przepis z tuńczykiem - Składniki:
- 150 g dowolnego makaronu (np.spaghetti lub penne)
- 2 puszki tuńczyka w sosie własnym
- 1 puszka krojonych pomidorów
- 2 pomidory
- 2 ząbki czosku
- świeża natka pietruszki
- sól, pieprz, zioła prowansalskie
- parmezan do posypania (opcjonalnie)
Sposób przygotowania
- 1. Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Na patelnię wrzuć pomidory z puszki i duś do momentu, aż sos zacznie gęstnieć. Dorzuć 2 odparzone, obrane ze skórki i pokrojone w kostkę świeże pomidory.
- 2. Do sosu dodaj tuńczyka (razem z sosem z puszki) i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dopraw solą, pieprzem i ziołami. Duś przez 2-3 minuty.
- 3. Na talerze nałóż odcedzony makaron i polej go sosem. Na wierzch posyp posiekaną natkę pietruszki i ewentualnie starty parmezan. Smacznego!
Oceń przepis
ocen: 1
Średnia ocena
Brak komentarzy.