Malinowy likier przepis
- Czas przygotowania
- Minut
- Poziom trudności
Ocena przepisu
- (3.5 /5)
- (1 Ocen)
Malinowy likier przepis - Składniki:
- 500 g malin
- 500 g cukru
- 0,5 l spirytusu
Sposób przygotowania
- 1. Oczyszczone maliny zmiksuj lub zblenduj. Gdy owoce będą dokładnie roztarte, wsyp do nich cukier i mieszaj aż cukier się rozpuści. Przykryj i pozostaw na 48 godzin.
- 2. Po dwóch dniach do malin wlej spirytus i dobrze wymieszaj. Maliny przecedź przez sito (pozbędziesz się pestek), wlej do dużego słoja i szczelnie zamknij. Odstaw na 3 dni, aby osad opadł na dno.
- 3. Powstały płyn przefiltruj przez filtr do kawy (ewentualnie przez gęstą gazę). Rozlej do butelek, zakorkuj i odstaw na pół roku. Smacznego!
Oceń przepis
ocen: 1
Średnia ocena
Brak komentarzy.