Papryka marynowana przepis
- Czas przygotowania
- Minut
- Czas gotowania
- Minut
- Poziom trudności
Ocena przepisu
- (0 /5)
- (0 Ocen)
Papryka marynowana przepis - Składniki:
- 2 kg papryki
- 2 cebule
- czosnek
- liście laurowe
- pieprz ziarnisty
- ziele angielskie
- gorczyca
- 350 ml octu
- 200 cukru
- szczypta soli
- 1 l wody
Sposób przygotowania
- 1. Papryka marynowana przepis: na początek należy przygotować zalewę, gdyż powinna ona wystygnąć. Gotujemy więc razem wodę, ocet, przyprawy.
- 2. Pozostawić zalewę do ostygnięcia.
- 3. Paprykę umyć i oczyścić z gniazd nasiennych. Pokroić wedle uznania. Przełożyć do wyparzonych słoików.
- 4. Dodać pokrojoną w krążki cebulę oraz czosnek i przyprawy.
- 5. Zalać ostygłą zalewą.
- 6. Zakręcić i pasteryzować ok 20 minut.
Oceń przepis
ocen: 0
Średnia ocena
Brak komentarzy.