Pieczone ziemniaki z ziołami
- Czas przygotowania
- Minut
- Czas gotowania
- Minut
- Porcje
- 4
- Poziom trudności
Ocena przepisu
- (0 /5)
- (0 Ocen)
Pieczone ziemniaki z ziołami - Składniki:
- 5 dużych ziemniaków
- oliwa z oliwek
- sól i pieprz
- tymianek
- zioła prowansalskie
- ostra i słodka papryka w proszku
- granulowany czosnek
Sposób przygotowania
- 1. Ziemniaki obierz i pokrój w grube plasterki lub półksiężyce (możesz nie obierać młodych ziemniaków, ale bardzo starannie je umyj). Gotuj w lekko osolonej wodzie do momentu aż woda zacznie wrzeć. Odcedź ziemniaki.
- 2. Żaroodporne naczynie posmaruj oliwą z oliwek, ułóż na dnie ziemniaki. Skrop warzywa oliwą i posyp przyprawami. Dopilnuj, aby wszystkie ziemniaki zostały obtoczone w przyprawach.
- 3. Piecz w nagrzanym do temperatury 200 stopni piekarniku przez 45 minut. Ziemniaki podawaj z ulubionym mięsem, surówką lub sosem. Smacznego!
- Rodzaj :Dania warzywne, Przekąski
- Typ przepisu :Obiady
- Składnik :ziemniaki
Oceń przepis
ocen: 0
Średnia ocena