Przepis na ketchup paprykowy
- Czas przygotowania
- Minut
- Czas gotowania
- Minut
- Poziom trudności
Ocena przepisu
- (0 /5)
- (0 Ocen)
Przepis na ketchup paprykowy - Składniki:
- 4k g papryki czerwonej
- 2 koncentraty pomidorowe
- pół szkl octu
- 2 szkl cukru
- 1 łyżka soli
- ziele angielskie
- liść laurowy
- czerwona papryka w proszku
- 1 papryczka chili
Sposób przygotowania
- 1. Przepis na ketchup: umyj dokładnie paprykę i oczyść z gniazd nasiennych.
- 2. Paprykę zmiel w maszynce do mielenia.
- 3. Paprykę ugotuj w garnku z olejem, cukrem, solą i przyprawami.
- 4. Po ok pół godzinie dodaj przecier pomidorowy.
- 5. Przelej ketchup do słoiczków i gotowe.
- Gotowe w 60 Minut
- Rodzaj :Dania warzywne, Przetwory
- Typ przepisu :przetwory
- Składnik :papryka, pomidor
Oceń przepis
ocen: 0
Średnia ocena
Brak komentarzy.