Tatar to kontrowersyjne danie, mające swoich zwolenników i przeciwników. Bez względu na to, do której grupy należysz, wypróbuj nasz przepis na tatara z łososia. Wykwintne i jednocześnie bardzo proste danie smakuje świetnie. Jestem wielką fanką łososia i mogłabym jeść go praktycznie pod każdą postacią. Tatar z łososia robi furorę na imprezach (sprawdzałam!) i nawet osoby, które nie znoszą tatara tradycyjnego, dały się namówić. Bo jednak łosoś to nie to samo, co surowe mięso. Do rybnego tatara możesz dodać ogórki kiszone, grzybki marynowane i kapary (czyli standardowe składniki zwykłego tatara), jednak mi szkoda neutralizować smak łososia. Wole go więc tylko w asyście cebulki. Sprawdź, jaką wersję preferujesz sam.
Przepis na tatar z łososia wędzonego
- Czas przygotowania
- Minut
- Porcje
- 4
- Poziom trudności
Ocena przepisu
- (1 /5)
- (1 Ocen)
Przepis na tatar z łososia wędzonego - Składniki:
- 300 g wędzonego łososia
- 1 cebula
- sól i pieprz
- natka pietruszki do dekoracji
Sposób przygotowania
- 1. Łososia zmiel lub drobno posiekaj, przypraw solą i pieprzem. Pamiętaj, że łosoś sam w sobie jest słony, więc nie przesadzaj z ilością soli.
- 2. Cebulkę pokrój w bardzo drobną kostkę, dodaj do łososia. Wymieszaj i z masy uformuj kulki, a następnie lekko je przyklep i spłaszcz. Na górę ułóż listki natki pietruszki. Smacznego!
- Rodzaj :Przekąski, Przystawki
- Typ przepisu :Ryby
- Składnik :łosoś, pietruszka
Oceń przepis
ocen: 1
Średnia ocena