Pyszna zupa kalafiorowa przepis
- Czas przygotowania
- Minut
- Czas gotowania
- Minut
- Porcje
- 4-6
- Poziom trudności
Ocena przepisu
- (0 /5)
- (0 Ocen)
Pyszna zupa kalafiorowa przepis - Składniki:
- 1 kalafior
- 4 skrzydełka kurczaka
- 1 pietruszka
- 2 marchewki
- 1 seler
- 1 cebula
- 1/2 szklanki śmietany 18%
- 1/2 pęczka koperku
- 1/2 pęczka natki pietruszki
- Sól i pieprz
Sposób przygotowania
- 1. Marchewkę pokrój w plasterki, cebulę, pietruszkę, seler pokrój w kostkę. Kalafior podziel na różyczki.
- 2. Skrzydełka zalej litrem wody, zagotuj i usuń szum. Dodaj warzywa i gotuj aż staną się miękkie.
- 3. Koperek i natkę pietruszki drobno posiekaj i wsyp do zupy. Przypraw solą i pieprzem, wlej śmietanę. Mięso możesz wyjąć lub podawać razem z zupą. Smacznego!
Oceń przepis
ocen: 0
Średnia ocena