Sałatka z tuńczykiem jest prosta i szybka w przygotowaniu, a jej wyrazisty smak zjednał sobie wielu fanów. Połączenie ryby z warzywami i ryżem sprawia, że zyskujemy wartościowy posiłek dla całej rodziny. Sałatka z tuńczykiem świetnie nadaje się jako drugie śniadanie w pracy lub w szkole. Nie obciąża żołądka i jednocześnie jest bardzo sycąca. Samo zdrowie.
Sałatka z tuńczykiem prosty przepis
- Czas przygotowania
- Minut
- Porcje
- 4
- Poziom trudności
Ocena przepisu
- (0 /5)
- (0 Ocen)
Sałatka z tuńczykiem prosty przepis - Składniki:
- 200 g ryżu
- 2 puszki tuńczyka w sosie własnym
- 1 puszka kukurydzy
- 1 puszka groszku
- 40 g czarnych oliwek
- 5 łyżek majonezu
- Sól i pieprz
- Kilka listków sałaty
- 1 czerwona papryka
Sposób przygotowania
- 1. Ugotuj ryż zgodnie z instrukcją na opakowaniu, a następnie ostudź go.
- 2. Odsącz tuńczyka i wrzuć do miski. Dodaj groszek i kukurydzę. Oliwki przekrój na pół, a paprykę pokrój w kosteczkę i wrzuć warzywa do miski. Dodaj ryż, przypraw solą i pieprzem. Zamieszaj wszystko z majonezem.
- 3. Na talerzach ułóż liście sałaty, a na sam środek nałóż sałatkę z tuńczyka. Smacznego!
Oceń przepis
ocen: 0
Średnia ocena