Tatar przepis tradycyjny
- Czas przygotowania
- Minut
- Porcje
- 4
- Poziom trudności
Ocena przepisu
- (5 /5)
- (1 Ocen)
Tatar przepis tradycyjny - Składniki:
- 300 g polędwicy wołowej (już zmielona, gotowa porcja na tatara)
- 1 cebula
- 2 ogórki kiszone
- 4 żółtka jajek
- Kilka marynowanych grzybków
- Sól i pieprz
Sposób przygotowania
- 1. Mięso wymieszaj z oliwą. Dopraw solą i pieprzem.
- 2. Cebulę, ogórki i grzybki pokrój w bardzo drobną kostkę. Dodaj do mięsa i wymieszaj.
- 3. Na talerz nałóż porcję mięsa, a na środek wbij żółtko. Obok mięsa ułóż trochę pokrojonej cebuli i ogórka.
- 4. Tatar przepis tradycyjny najlepiej podawać ze świeżym pieczywem. Smacznego!
- Rodzaj :Przystawki
- Typ przepisu :Wołowina
- Składnik :Grzyby, Wołowina
Oceń przepis
ocen: 1
Średnia ocena