Zupa fasolowa przepis
- Czas przygotowania
- Minut
- Czas gotowania
- Minut
- Poziom trudności
Ocena przepisu
- (0 /5)
- (0 Ocen)
Zupa fasolowa przepis - Składniki:
- 300 g fasoli Jaś
- włoszczyzna
- boczek wędzony
- ziemniaki
- liść laurowy
- pieprz ziarnisty
- ziele angielskie
- majeranek
Sposób przygotowania
- 1. Zupa fasolowa przepis: namoczyć fasolę na noc w zimnej wodzie.
- 2. Na następny dzień ugotować wywar z włoszczyzny z dodatkiem przypraw.
- 3. Fasolę odcedzić, opłukać i dodać do gotującego się wywaru.
- 4. Po ok 15 minutach dodać pokrojone w kostkę ziemniaki.
- 5. Boczek pokroić w kostkę i dodać do zupy.
- 6. Gdy ziemniaki i fasola będą miękkie przyprawić majerankiem.
- 7. Podawać na ciepło.
Oceń przepis
ocen: 0
Średnia ocena
Brak komentarzy.